Menu
Obec Dolné Orešany
ObecDolné Orešany

Mikuláš a Vianočné trhy

Dňa 5. decembra 2022 sa v Kultúrnom dome konali Vianočné trhy spojené s príchodom Mikuláša, ktorý detičky potešil aj balíčkami plnými sladkostí.
Všetci návštevníci trhov mali možnosť ochutnať a zakúpiť si punč, cigánsku, domáce zákusky a zakúpiť si rôzne vianočné výrobky.

Sviatok svätého Mikuláša je veľmi starý a najmä u detí veľmi obľúbený sviatok. Legendy hovoria, že biskup Mikuláš žil koncom 3. storočia a do pamäte sa zapísal nezištným pomáhaním a obdarúvaním ľudí, ktorí to najviac potrebovali. Jeho skutky museli byť naozaj neprehliadnuteľné, keď mu vzdávame úctu ešte o 1800 rokov neskôr a dosiaľ sme naňho nezabudli.

Na sviatok, kedy Mikuláš nosí dobrým deťom darčeky samozrejme nezabudli ani naše deti a v pondelok 5. decembra netrpezlivo očakávali návštevu sv. Mikuláša so sprievodom pred Kultúrnym domom. Deti si preňho pripravili básne i piesne. Za odmenu dostali balíčky plné dobrôt.

Tradícia Mikuláša je jedna z najkrajších tradícií, pretože darovať a byť obdarovaným je to, čo má pre človeka význam a je jedno, či je mladý, alebo starý. Sviatok sv. Mikuláša je však krásnym sviatkom najmä pre deti a je predzvesťou blížiacich sa Vianoc, ktoré dokážu stmeliť rodiny a zlepšiť konanie mnohých ľudí viac ako akákoľvek iná príležitosť.

foto a text: Ing. Petra Šidlíková

Dátum vloženia: 7. 12. 2022 15:35
Dátum poslednej aktualizácie: 16. 12. 2022 11:16
Autor: Správce Webu

Život v obci

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.

Zberný dvor

testovanie

Prevádzkové hodiny:

sobota - 8,00 - 11,00 hod.

streda - 15,00 - 17,00 hod.

ZMO

Logo ZMO

Mapový portál

mapovy portal